Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Jonge talenten krijgen kans in MotoGP school

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Jonge talenten krijgen kans in MotoGP school

  Een nieuw initiatief met een ambitieus doel, de MotoGP school. Het lijkt een beetje ver gezocht, maar het bestaat sinds kort echt. Dorna, eigenaar van de MotoGP heeft een project opgezet waarbij veelbelovende, jonge Europese coureurs worden opgeleid om in de toekomst uit te komen in de MotoGP klasse.

  Een groep tieners is onderworpen aan een heus selectieproces waar in totaal zes van doorstroomden naar de brugklas van de MotoGP school. Deze school bestaat uit een programma dat wordt geleid door Alberto Puig, huidige teamchef van het Telefonica Movistar Honda team in de 250cc en zelf in het verleden ook geen onverdienstelijk coureur. Puig heeft ervaring met projecten als deze en heeft daarbij meerdere talenten ontdekt. Een greep uit zijn klas: Dani Pedrosa, Casey Stoner, Toni Elias en Chaz Davies.

  De MotoGP school bestaat uit twee onderdelen. De psychisch-lichamelijke training wordt in het thuisland van het talent gehouden, de sporttraining in Spanje. Eerstgenoemde test wordt begeleid door een groep specialisten die zal zorgen voor een dagelijks trainingsprogramma. Een van de onderdelen in dit programma is het ontwikkelen van de talenkennis van de pubertjes.

  Het sportgedeelte bestaat in de winter uit onderdelen als motorcross en supermotard trainingen, gedurende het seizoen zullen de coureurs gaan deelneman aan de 125cc klasse van het Spaanse Kampioenschap. Allen zullen ze van start gaan op Honda RS machines en krijgen ze de kans om met wildcards van start te gaan in een aantal GP's meetellend voor het wereldkampioenschap.
  De technische ondersteuning tijdens deze races zal door enkele professionals uit het MotoGP circuit gedaan worden. Belangrijkste namen zijn Alex Battle, met 56 jaar MotoGP ervaring en Juan Martinez, huidige chef van het team van Sete Gibernau.

  De zes geselecteerde coureurs zijn :
  - Joshua Sommer, 15 jaar, Duitsland, Red Bull Rookies kampioen.
  - Meik Minnerop, 15 jaar, Duitsland, 4e in 125 cc Duits Kampioenschap.
  - Bradley Smith, 14 jaar, Groot-Britannië, 4e in de Aprilia Supertieners
  - Daniel Webb, 13 jaar, Groot-Britannië, 2e in de Aprila Supertieners
  - Ion Garrido, 16 jaar, Spanje, Movistar Junior Cup kampioen
  - Eén Spaanse rijder uit de Movistar Junior Cup, nog te selecteren.

  De coureurs zijn deze week begonnen met een conditietest in het Blume complex in Barcelona. De coureurs toonden zich zeer enthousiast over het project en hopen nog veel van zich te laten horen.  De jongelingen mochten het eerst op de fiets proberen

  Voor de 15-jarige Joshua kwam de uitverkiezing als een enorme verassing:


  Toen ik het telefoontje van Dorna kreeg dacht ik echt: waarom ik? Hoe kennen ze mij? Hoe hebben ze mij gevonden? Natuurlijk ben ik dolblij met mijn uitverkiezing."
  Ion Garrido, de oudste van het stel, leek eerst een mediatraining te hebben gevolgd en vertelde de internationale pers:


  Ik ben enorm opgewonden over het project. We zijn allemaal verschrikkelijk enthousiast en hopen goede resultaten te kunnen behalen in het Spaans Kampioenschap. Om in de MotoGP te kunnen rijden moet een rijder over een goede conditie te beschikken, zowel lichamelijk als geestelijk. Je moet een vechter zijn, maar ook over de juiste middelen beschikken om er te komen. Je moet sterk en goed getraind zijn om een dergelijke motor te kunnen berijden.
  Maar, meester Puig zal zijn talenten ook benadrukken dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. De jongens zijn nog erg jong en de ontwikkeling van coureurs van deze leeftijd is enorm onzeker. In de toekomst zullen ze ook moeten kunnen omgaan met de druk van media, pers, kampioenschappen en ook zware tegenslagen en blessure's verdragen. Dit zijn dingen die men niet op school leert maar pas in de praktijk tegen komt.Bron:motorfreaks.nl

 • #2
  Heb het nog al gezegd:ben veel te vroeg geboren

  Comment


  • #3
   ach, 'k denk wel dat dat allen erg rijke kindertjes zijn.
   of zootje van een of andere bekende,
   Oprichter 2fast4u 2004
   #From CB500 -> CBR900/Fireblade streetfighter to Honda CB1000r 2010 &cbr600 Stuntbike - @@

   -------------------------------------------
   hoe gekker hoe liever
   -------------------------------------------

   Comment


   • #4
    Da worden later van die gefrustreerde mensen met een sociale handicap omdat ze in hun pubertijd moesten trainen ipv lol maken
    Oooops ... I did it again :biggrin:
    Damn I'm good...

    Comment


    • #5
     Hela, en hoe zit het met ONS talent????

     verdiend hij geen kans??? hij rijdt verdomme nu al de belgische toppiloten zoek!!

     (ik heb het dus over Xavier Simeon vvor de nitwits )
     tis altijd ombouwtijd ....

     Comment

     Working...
     X