Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Techno: 'Heads Up Display' (HUD) voor motorrijders

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Techno: 'Heads Up Display' (HUD) voor motorrijders

  Techno: 'Heads Up Display' (HUD) voor motorrijders


  Af en toe is het eens serieus 'kicken' hier bij MOTOR-EUROPE.COM als er eens het nieuwste gadget gelanceerd wordt. Nieuw speelgoed voor onder de kerstboom is de Head Mounted Display voor motorrijders. Klinkt alvast kinky, maar wat is het?!  Iemand die frequent computergames speelt - zoals mijzelve... Bad habit - is zeker en vast vertrouwd met een 'HUD'.
  De term 'Heads Up Display' komt voort uit de hi-tech research die we kunnen terugvinden in een plaats waar onderzoek dat een bom geld kost weinig uitmaakt, want het is all 'for the cause': het leger dus.

  Een HUD is niks meer dan het weergeven van bepaalde gegevens in het 'gezichtsbeeld' van de persoon in kwestie. Wie herinnert zich niet de scinece-fiction films waar de held maar linksboven moet staren om te kijken hoe het is met zijn munitie of gezondheidstoestand.

  Picture a man going on a journey...

  Wat is er cooler dan even linksboven in de helm kijken, om daar haarscherp de huidige snelheid, GPS positie en rijrichting naar het volgende punt te zien.
  Het wordt nog beter... Stel u voor: toerental, snelheid, afstand, versnellingsaanduiding, shift indicator, laptimer, ...

  Volgens 'Motion Research' in Seattle is dit geen toekomst meer, maar realiteit. Hun 'SportVue' systeem doet exact hetgeen we net opgesomd hebben.
  Begin 2004 wordt de SportVue op de markt gebracht. Een HUD systeem dat op de helm gemonteerd wordt en de piloot in kwestie op eerder genoemde wijze voorziet van zijn eigen 'critical data'.

  Terminator Achterna

  De compacte HUD unit ontvangt een GPS signaal dat door een zender wordt uitgestuurd. De display is zodanig ontworpen dat u in een oogopslag onmiddellijk de juiste gegevens hebt. Voeg daar nog LED's aantoe voor een extra heldere weergave van de gegevens, een backlight voor gebruik 's avonds of in schemer omstandigheden en u hebt de ultieme gadget.

  De prijs zal tussen de $ 250 en $ 350 hangen. Een 'fiets' versie is ook in ontwikkeling, deze kan u al oppikken vanaf $ 150.

  Filmpje is te bezien op http://www.motionresearch.com
  Oprichter 2fast4u 2004
  #From CB500 -> CBR900/Fireblade streetfighter to Honda CB1000r 2010 &cbr600 Stuntbike - @@

  -------------------------------------------
  hoe gekker hoe liever
  -------------------------------------------
Working...
X