Mededeling

Collapse
No announcement yet.

airco voor op de motor

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • airco voor op de motor

  31/08 Israëliër ontwerpt airconditioning voor motorfiets

  Een Israëlische uitvinder heeft naar eigen zeggen de perfecte oplossing gevonden voor de gehelmde pendelaar die op warme zomerdagen door de zon wordt geteisterd: de motorfiets met airconditioning.

  Het bedrijf Entrosys van Glen Guttman ontwierp een elektronisch toestel dat, aangedreven door de batterij van de motorfiets, koude lucht door een thermisch onderhemd stuurt dat de berijder onder zijn lederen jack draagt. Guttman vertelde maandag op de Israëlische radio dat het idee vanuit technologisch oogpunt eenvoudig is, "maar zoals elk simpel idee moet je er maar op komen en het daarna ook uitvoeren."

  De airconditioning past in het opbergvak van de motor en is via een rubberen slang verbonden met het lichaam van de bestuurder. Guttman wist bij investeerders al een half miljoen dollar los te weken om een prototype te ontwerpen. Tegen het midden van volgend jaar zou het systeem geproduceerd moeten worden. De prijs zou enkele honderden euro's bedragen.

  Bron: Het Belang van Limburg
  Suzuki rules
  “Insisting on perfect safety is for people who don’t have the balls to live in the real world.”

 • #2
  als ik het warm moet hebben op de moto dan draai ik wat meer aan mijn gas koelt ook af

  ma het idee van de airco op de tuf mag er wel zijn hoor

  Comment


  • #3
   Dat zou nu es een uitvinding zijn ja :biggrin: . Zou het wel es willen proberen

   Comment


   • #4
    C'est la prix de la securité(het is de prijs voor de veiligheid) zij een pombediende zondag tegen mij toen ik aan zijn tankstation in de ardennen zij dat het tres chaud(zeer warm)was in men lederen pak.En daarbij moet ik hem gelijk geven.Voor mij hoeft zo'n airco niet.Ik weet ook dat er leukere dingen zijn dan op een warme zonnige dag een dik pak aan te trekken maar dat hoort er gewoon bij.Heb zondag veel motorrijders gezien die geen pak aan hadden,korte broek en t-shirt.Vind dit veel onverantwoordelijker dan snel maar aandachtig rijden.Denk trouwens dat zij op zo'n dagen toch geen pak dragen ook al is er een airco in.
    [font=Comic Sans MS][/font]

    Comment

    Working...
    X