Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Speciale nieuwe soort helm !!!!!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Speciale nieuwe soort helm !!!!!

  NIET GOEDKOOP ALS JE HET MIJ VRAAGT !!!!!!!!!!!!!!!


  Piloten van F16's en andere straaljagers hadden het al langer: informatie die wordt weergegeven op het vizier. Erg futuristisch, maar binnenkort ook werkelijkheid voor motorrijders.
  Motion Research, een bedrijf uit Seattle dat in 1993 is opgericht door voormalig racecoureur Dominic Dobson, meldt dat het komende lente begint met de verkoop van een betaalbaar informatie weergave systeem dat geplaatst wordt op het vizier van de motorhelm.

  Sportvue, zoals het systeem is gedoopt toont snelheid, toerental en versnelling zonder dat de rijder de ogen van de weg hoeft te nemen. De benodigde informatie wordt verzameld via een GPS systeem dat op de achterkant van de helm wordt gemonteerd.

  Het ontwerp gebruikt een lens en spiegel en een verlicht LCD scherm om de illusie te wekken dat de informatie op enige afstand is geprojecteerd.

  Het bedrijf begon met het ontwerpen van het systeem omdat er nog geen vergelijkbaar en vooral betaalbaar product op de markt was. De prijs van de Sportvue zal tussen de 249 en 349 Amerikaanse dollars komen te liggen.

  De dragers kunnen via een 'display' in het vizier zien hoe hard ze gaan. Daarnaast kunnen ze zien of bijvoorbeeld de knipperlichten aan staan en in welke versnelling ze rijden. Met deze vinding hoopt de uitvinder de verkeersveiligheid voor motorrijders te verbeteren. Hiermee hoeft de motorrijder dan niet steeds meer naar het display op het stuur te kijken, maar kan hij de ogen op de weg houden en zo sneller reageren op onverwachte situaties. De gegevens worden via een draadloze verbinding van de motorfiets op de display overgebracht.

  http://http://scooters.forum2go.nl/

 • #2
  Dat zou goed zijn dan kunnen ze geen proces meer geven of opmerkingen als je geen kilometrik op je bike hebt staan.

  Dan zeg je gewwon "kiijk dan eens in men helm jong" :biggrin:

  Comment


  • #3
   straks een hoop info op ons scherm dat we de baan niet meer zien?

   kan mss wel handig zijn maar ik zou er toch geen geld an geven
   tis altijd ombouwtijd ....

   Comment

   Working...
   X