Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Oplettendheid automobilist bepaalt veiligheid motorrijder

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Oplettendheid automobilist bepaalt veiligheid motorrijder

  Woensdag 24 november is door het ACEM (De Europese koepel van fabrikanten van gemotoriseerde tweewielers), initiatiefnemer voor dit onderzoek, een grootschalig onderzoek door MAIDS (Motorcycle Accident In Depth Study) gepresenteerd in Brussel. Uit dit onderzoek blijkt dat de veiligheid van gemotoriseerde tweewielers grotendeels afhankelijk is van andere verkeersdeelnemers. De oplettenheid van automobilisten bepaalt onze veiligheid. Bij ongevallen waar gemotoriseerde tweewielers betrokken zijn, ligt de verantwoordelijk in de overgrote meerderheid in deze onoplettenheid (even niet geconcentreerd op het verkeer) en de dode hoek.

  Eugène Daams, secretaris van de afdeling Gemotoriseerde Tweewielers van de RAI Vereniging
  De uitkomsten van het MAIDS onderzoek bewijzen het gelijk van onze keuze voor veiligheid als prioriteit nummer één. Wij hebben in oktober ons veiligheidsplan geïntroduceerd. In de komende jaren gaan we daar als afdeling 1,5 miljoen euro in steken. Belangrijke onderwerpen en acties in dit veiligheidsinitiatief zijn: het bevorderen van het leveren van motoren met een Advanced Braking System (ABS/CBS/DCBS/TCS), het volgen van voortgezette rijopleidingen bij gecertificeerde opleidingsinstituten, het tegengaan van het opvoeren van brom- en snorfietsen en het stimuleren van het goed dragen van de bromfietshelm.
  Uit de gepresenteerde resultaten zou een eerste voorzichtige conclusie gemaakt kunnen worden dat het wel degelijk zin heeft om automobilisten op de aanwezigheid van gemotoriseerde tweewielers te wijzen. De zichtbaarheid van de motorrijders vergroten kan er ook voor zorgen dat er minder ongevallen gebeuren.

  Bron: motorfreaks.nl
  Suzuki rules
  “Insisting on perfect safety is for people who don’t have the balls to live in the real world.”

 • #2
  Eigelijk wel geweldig. Blijkt da in de meeste gevallen het niet door ons komt, ma waar gaan ze werk van maken, ABS op de moto en cursussen voor motorrijders.
  In plaats van de automobilisten opnieuw cursus te laten volgen.
  Suzuki rules
  “Insisting on perfect safety is for people who don’t have the balls to live in the real world.”

  Comment


  • #3
   Maar de meesten onder ons die wisten dat al.

   Comment


   • #4
    da die van de MAG dit ma es lezen
    yzf 1000 RR 'red devil'

    Comment

    Working...
    X